Over ons

Over ons

Podotherapie Nӧllen is een allround podotherapie praktijk gelegen in de omgeving Someren(eind), Asten en Lierop.  De praktijk is gevestigd in Gezondheidscentrum Someren waardoor er een grote mate van multidisciplinaire samenwerking is met o.a. de fysiotherapie, Caesar therapie en de huisartsen maar ook in de directe omgeving met (medisch)pedicures en fysiotherapeuten.

Missie

Het leveren van goede kwalitatieve zorg waarbij de hulpvraag zo goed mogelijk beantwoord wordt. Dit bereiken we met aandacht en betrokkenheid waarin de patiënt centraal staat.

 

Wat is podotherapie?

Podotherapie is een erkend Paramedisch/HBO beroep en richt zich op het onderzoeken en behandelen van klachten aan voet, teen(nagels), enkel, knie, heup en rug. Daarnaast heeft het een grote rol binnen de diabetes zorg.

Podotherapie behandelt klachten die voortvloeien uit een afwijkende voetstand of looppatroon. Wanneer de oorzaak van de klacht niet te behandelen is wordt getracht de klacht symptomatisch te onderdrukken.

De titel podotherapeut mag alleen gevoerd worden na het afronden van de 4-jarige HBO- opleiding podotherapie. Het beroep is beschreven artikel 34 van de wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

 

Uw eerste afspraak

Podotherapie is direct toegankelijk en daarom is een verwijsbrief niet meer noodzakelijk. Komt u zonder verwijzing vul dan voorgaand dit DTP formulier in.

Voor uw eerste afspraak neemt u het volgende mee:

  • De verwijskaart van uw arts (indien u deze heeft)
  • Uw geldige identiteitsbewijs
  • (sport)schoenen die u veel draagt
  • Eventuele hulpmiddelen die u gebruikt

Daarnaast is het handig om ‘makkelijke’ kleding te dragen. Tijdens het onderzoek moeten schoenen, sokken en soms, ligt aan de aard van de klacht, broek en/of bovenkleding uitgetrokken worden.

 

Kwaliteitswaarborging

Podotherapeuten zijn erkende paramedici en voldoen aan een groot aantal kwaliteitseisen. Ze worden regelmatig op hun functioneren en kennis getoetst. Daarnaast zijn ze ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.

logo nvvp
www.podotherapie.nl

Kwaliteitsregister paramedici

De podotherapeuten van Podotherapie Nöllen hebben naast de basisregistratie een periodieke registratie in het kwaliteitsregister paramedici. Dit houdt in dat zij niet alleen hun diploma hebben behaald maar ook voldoen aan de vereiste bijscholing.

De titel podotherapeut mag alleen gevoerd worden na het afronden van de 4-jarige HBO- opleiding podotherapie. Het beroep is beschreven in artikel 34 van de wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Kwaliteitsregister: KP (Kwaliteitsregister Paramedici)
Kwaliteit geregistreerd
Nr. 49901012796

kp

Audit als kwaliteitsborging

De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten heeft een vijfjaarlijkse Audits, met een positieve beoordeling, verplicht gesteld voor haar leden. Middels deze kwaliteitstoetsing wordt de kwaliteit van de geleverde zorg bewaakt en verbeterd. Podotherapie Nöllen heeft voor de visitatie een score van 79% behaald.

 

Bep Nöllen

bep nollen

Praktijkeigenaresse/Allround podotherapeut

Aanwezig: maandag, dinsdag en donderdag

Bep is in augustus 2000 afgestudeerd als podotherapeut. Voorgaand en tijdens haar studie is ze werkzaam geweest als pedicure en heeft daarna de podotherapiepraktijk overgenomen die destijds nog gevestigd was aan de Beatrixlaan in Someren.

Mariëlle van de Gevel

marielle

Administratief medewerker

Sinds mei 2017 is Mariëlle bij Podotherapie Nӧllen in dienst. Mariëlle ondersteunt met de (financiële) administratie en het maken van afspraken.

 

Podotherapie Nöllen

Adres
Postelpark 17, 5711 JE Someren
Telefoonnummer
0493 479050