Heup- en rugklachten

Heup- en rugklachten

Er zijn heel veel soorten heup- en rugklachten waar we u binnen de praktijk mee kunnen helpen. Een aantal veelvoorkomende heup- en rugklachten zijn;

Beenlengteverschil

Bij een beenlengteverschil is het ene been korter dan het andere been. Het kan aangeboren zijn maar kan ook verworven zijn na bijvoorbeeld en nieuwe knie of nieuwe heup. Een been lengteverschil kan ook relatief zijn dan ontstaat het beenlengteverschil doordat bijvoorbeeld een van de voeten meer ‘doorzakt’ dan de andere of door de aanwezigheid van een scoliose. Het kan voor verschillende klachten zorgen o.a.: onderrugklachten, liesklachten, knieklachten, nekklachten en zelfs hoofdpijn.  Belangrijk is om bij een nieuwe knie of heup de stand te laten controleren.

aangeboren teenstandafwijking

Slijmbeursontsteking heup

Bij het heupgewricht zit een bursa (een kussentje gevuld met vocht). Bij een slijmbeursontsteking is dit ‘kussentje’ ontstoken door overbelasting van de heup. Er wordt vaak een hevige pijn ervaren met periodes van minder pijn. Er kan ook roodheid, zwelling en warmte aanwezig zijn rondom het heupgewricht.

Onderrugklachten

Onderrugklachten ook wel spit en lumbago genoemd komt bij vier op de vijf mensen voor. Lage rugklachten komen vaak voor bij mensen met een staand beroep of waarbij veel gelopen moet worden. Een afwijkende voetstand en of een beenlengteverschil is een veel voorkomende oorzaak.

Podotherapie Nöllen

Adres
Postelpark 17, 5711 JE Someren
Telefoonnummer
0493 479050