Nagelaandoeningen

Nagelaandoeningen

Er zijn heel veel soorten nagelaandoeningen waar we u binnen de praktijk mee kunnen helpen. Een aantal veelvoorkomende nagelaandoeningen zijn:

Ingegroeide teennagel (unguis incarnatus)

Bij een ingegroeide teennagel is de nagel in de nagelwal gegroeid. Er ontstaat hierbij vaak een wondje die gaat ontsteken. Door het ontstekingsproces kan er wildvlees ontstaan wat erg pijnlijk is. Mogelijke oorzaken zijn een afwijkende nagelvorm, mycose nagels, het stoten van de nagel en verkeerd schoeisel. 

Mycose nagels (kalk-/Schimmelnagels)

Mycose nagels of te wel schimmelnagels komen veel voor. Het ontstaat door een schimmel die van binnen uit komt. De nagels zijn vaak dikker, brosser en hebben een gelige kleur. Vaak krijgen mensen last van de dikte van de nagel. Deze geeft druk op het nagelbed en/of op de nagelwal wat klachten kan veroorzaken.

Afwijkende nagelvorm (Hyperconvexe nagel)

Er zijn veel verschillende soorten nagels:

Hyperconexe nagel

hierbij is de nagel heel erg bol. Hierdoor kan er veel druk op de nagelwal en het nagelbed ontstaan met klachten tot gevolg.

Lepeltjes nagel (koilonychia)

Bij een lepeltjes nagel is de nagel hol van vorm.

Nietjes nagel

Hierbij loopt de nagel heel recht maar lopen beide zijkanten van de nagels haaks naar beneden. Hierdoor kan de nagel makkelijk ingroeien.

Podotherapie Nöllen

Adres
Postelpark 17, 5711 JE Someren
Telefoonnummer
0493 479050