Enkel- en knieklachten

Enkel- en knieklachten

Er zijn heel veel soorten enkel- en knieklachten waar we u binnen de praktijk mee kunnen helpen. Een aantal veelvoorkomende enkel- en knieklachten zijn;

Inversie/eversie trauma

Een inversie trauma is een veel voorkomende klacht. Bij een inversie trauma zak je door je enkel heen waarbij de enkel naar binnen toe klapt. De structuren rondom de enkel raken hierdoor aangedaan met klachten tot gevolg. Bij een eversie trauma zak je door je enkel heen waarbij de enkel naar buiten toe klapt.

Morbus osgood Schlatter

Deze hardnekkige knieklacht komt vaak voor bij actieve kinderen/jongeren die in de groei zijn. De groeischijf in de knie is hierbij overbelast door veelvuldige trekkrachten van de patella pees aan de groeischijf. Dit komt door een combinatie van factoren o.a. groei, afwijkende voetstand en spierzwakte. Belangrijk is dat mensen met Morbus osgood Schlatter tijdig gezien worden.

Knie artrose

Knie artrose ook wel gonartrose genoemd is een aandoening waarbij het kraakbeen tussen het kniegewricht beschadigd is. Oorzaken hiervan kunnen zijn een verkeerde (werk)houding, blessure of overgewicht. Mensen met gonartrose ervaren vaak pijn bij buigen en traplopen en stijfheid na rust.

Podotherapie Nöllen

Adres
Postelpark 17, 5711 JE Someren
Telefoonnummer
0493 479050