Podotherapeutische Onderzoek

Podotherapeutische Onderzoek

Om de oorzaak van uw klacht(en) te achterhalen wordt een podotherapeutisch onderzoek gestart. Dit kan bestaan uit de volgende onderdelen:

Anamnese

Uw klacht wordt uitvoerige besproken en daarbij kijkt de podotherapeut naar samenhangende gegevens.

Inspectie

Door uw voeten te inspecteren in zit, stand en tijdens het lopen wordt uw voettype bepaald. Tevens kunnen huid- en botafwijkingen zichtbaar worden.

Palpatie

Pijnklachten worden uitgelokt door druk te geven op verschillende plaatsten van de voet.  Hierdoor wordt duidelijk welke structuren van de voet mogelijk aangedaan zijn. Tevens worden structurele huid- of botafwijkingen vastgelegd.

Functieonderzoek

Het testen van de beweeglijkheid van de voet en enkel geeft inzicht in welke bewegingen mogelijk zijn in de voet en enkel. En geeft inzicht in oorzaken waardoor bepaalde bewegingen niet of minder mogelijk zijn. Een functieonderzoek kan worden uitgebreid met een knie-/heup of rugonderzoek.

Ganganalyse

Door te kijken naar de afwikkeling van de voet en de bewegingen van de voet krijgen we een indruk hoe de voeten tijdens het lopen bewegen. Tevens wordt er gekeken naar de bewegingen van het hele lichaam.

Voetdrukmeting

Als aanvulling op de voorgaande onderdelen worden er metingen gemaakt  met een drukmeetscan. Hiermee verkrijgen we informatie over drukverdeling van de voet, staplengte, versnellingen of vertragingen tijdens de afwikkeling, op welke momenten wat voor soort beweging plaats vindt enz. Deze informatie is niet of nauwelijks te zien met het blote oog en daarom een goede aanvulling in een voetonderzoek.  De metingen worden in een later stadium eventueel gebruikt voor het aanmeten van steunzolen.

Schoeninspectie

De schoenen waar u regelmatig op loopt worden beoordeeld op functionaliteit, pasvorm en slijtage. Slijtage van uw schoenen geeft veel informatie over uw looppatroon. Tevens wordt gekeken of deze geschikt zijn voor een bepaalde therapie.

Deze informatie samen geeft ons een duidelijk beeld over uw klacht, de oorzaak ervan en welke behandeling het beste is voor deze klacht.

Podotherapie Nöllen

Adres
Postelpark 17, 5711 JE Someren
Telefoonnummer
0493 479050